Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@12:54:46 GMT

واکنش فرابورس به ابهامات عرضه اولیه فزر

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۳۶۷۵۶۶

به گزارش بورس تابناک، عرضه اولیه شرکت پویا زرکان آق دره با نماد فزر بعد از گذشته ۵ ماه از آخرین عرضه اولیه چهارشنبه گذشته ۲۰ بهمن در فرابورس انجام شد، اما برخی کارشناسان ابهاماتی را در این زمینه مطرح کردند. با این حال سروش خواجه حق وردی مدیر نظارت فرابورس گفت: در نماد معاملاتی فزر در تاریخ ۲۰ بهمن تعداد ۲۴۸,۶۳۲,۸۰۶ سهم توسط اشخاصی غیر از متعهد خرید، سفارش خرید در سیستم معاملات وارد شده بود و بدیهی است که تعداد مذکور از تعداد کل سهام قابل عرضه (۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ سهم) کمتر بوده، اما از نصف آن بیشتر است بنا بر این عرضه مذکور موفق بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار بود تعداد ۳۰۰ میلیون سهم شرکت پویا زرکان آق دره معادل ۱۰ درصد سهام این شرکت در محدوده قیمتی ۱۷ هزار و ۷۲۶ تا ۲۱ هزار و ۶۶۶ ریال برای هر سهم عرضه شود.

میزان مشارکت در این عرضه اولیه، یک میلیون و ۲۶۱ هزار و ۴۵۵ کد معاملاتی بود که باعث شد قیمت پایانی سهم کمتر از سقف قیمت تعیین شده باشد.

یکی از نقدها بر عرضه اولیه در شرایط فعلی این است که با افت ارزش معاملات در این روزهای بازار، عرضه اولیه جدید می‌تواند نقدینگی موجود در بازار را به چالش بکشد.

موضوعی که باعث شد بر خلاف عرضه‌های اولیه گذشته تقاضا برای خرید همه سهام عرضه شده نماد فزر در سقف قیمتی کامل نباشد و حدود ۵۰ میلیون سهم را متعهد خرید در کف قیمتی خریداری کند.

مهدی حاجی وند کارشناس بازار سرمایه به این موضوع اشاره کرده و می‌گوید چگونه است که بر اساس اطلاعات سامانه معاملات بورس در زمان این عرضه اولیه ابتدا فروش‌ها در کف قیمتی انجام شده در حالی که باید قیمت‌های بالاتر در اولویت باشد.

موضوع دیگر دامنه نوسانی است که برای سقف و کف قیمتی عرضه اولیه در نظر گرفته شده که بیش از ده درصد دامنه معمول بازار است.

اگر چه این موضوع منع قانونی ندارد، اما بری کارشناسان معتقدند بهتر است حداقل این دامنه در محدوده بازار باشد و یا در اینگونه عرضه‌ها که تقاضا کمتر است عرضه در دو روز برای کشف قیمت انجام شود.

علیرضا تاج بر کارشناس دیگر بازار سرمایه نیز معتقد است سازوکار معیوب عرضه‌های اولیه باعث ناهنجاری‌هایی شده است و این روش نواقصی دارد که باید با همفکری ارکان بازار و کارشناسان این نوااقص برطرف شود.

با این حال سروش خواجه حق وردی مدیر نظارت فرابورس در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره عرضه اولیه فزر گفت: مطابق با بند ۲۴ ماده ۱ دستورالعمل پذیره نویسی و عرضه اولیه در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران، عرضه موفق به عرضه‌ای گفته می‌شود که که حداقل ۵۰ درصد میزان ورقه بهادار عرضه شده بدون لحاظ تعهد ایفا شده از طرف متعهد خرید در روز عرضه به فروش برسد.

وی افزود: در نماد معاملاتی فزر در تاریخ ۲۰ بهمن تعداد ۲۴۸,۶۳۲,۸۰۶ سهم توسط اشخاصی غیر از متعهد خرید، سفارش خرید در سیستم معاملات وارد شده بود و بدیهی است که تعداد مذکور از تعداد کل سهام قابل عرضه (۳۰۰,۰۰۰,۰۰۰ سهم) کمتر بوده، اما از نصف آن بیشتر است بنا بر این عرضه مذکور موفق بوده است.

خواجه حق وردی اضافه کرد: در این شرایط مطابق بند ۳ ماده ۱۷ دستورالعمل مذکور متعهد خرید ملزم به ورود سفارش با قیمت میانگین موزون حجمی سفارشات ثبت شده در عرضه اولیه و به میزان مابه التفاوت سفارش‌های وارده (۵۱,۳۶۷,۱۹۴ سهم) و تعداد اوراق بهادار قابل عرضه است بنا بر این معاملات باتوجه به قیمت وارد شده از طرف هر مشتری انجام شده است.

وی گفت: از طرف دیگر در این عرضه شش کد معاملاتی متعهد به عرضه بوده اند که باتوجه به نسبت عرضه هریک از این کدها معاملات انجام شده است؛ بنابراین ممکن است معاملات لزوماً از قیمت‌ها ببیشتر به کمتر انجام نشده باشد.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین چهلمین جشنواره فیلم فجر عرضه اولیه فزر فرابورس مذاکرات وین اعتکاف اختلاف روسیه و اوکراین چهلمین جشنواره فیلم فجر عرضه اولیه متعهد خرید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۳۶۷۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!

به گزارش خبرگزاری مهر، گزارش «تحولات معاملات بازار مسکن شهر تهران در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است، توسط اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی‌بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است.

بر اساس این گزارش، در فروردین‌ماه امسال، تعداد آپارتمان‌های مسکونی معامله شده در شهر تهران به ۱.۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۷۵.۶ و ۱۴.۲ درصد کاهش نشان می‌دهد. متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۸۱۶.۳ میلیون ریال بود که حاکی از افزایش ۰.۲ درصدی نسبت به ماه قبل است.

حجم معاملات مسکن در شهر تهران نصف شد!

بررسی توزیع تعداد واحدهای مسکونی معامله شده در شهر تهران به تفکیک عمر بنا در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳ حاکی از آن است که از مجموع ۱۵۰۸ واحد مسکونی معامله شده، واحدهای تا ۵ سال ساخت با سهم ۳۰.۱ درصد، بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند. سهم مذکور در مقایسه با فروردین‌ماه سال قبل حدود ۱.۷ واحد درصد افزایش یافته است.

افزایش ۲۲.۹ درصدی مسکن نسبت به مشابه سال قبل

در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۳، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۸۱۶.۳ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۰.۲ و ۲۲.۹ درصد افزایش نشان می‌دهد.

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای مسکونی معامله‌شده معادل ۱۵۰۴.۲ میلیون ریال به منطقه ۱ و کمترین آن با ۴۲۳.۶ میلیون ریال به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

کد خبر 6099594 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص بورس
  • بورس قرمز ماند | افت ۱۲ هزار و ۳۲۹ واحدی شاخص کل
  • گزارش روزانه بورس ۱۹ اردیبهشت/ ریزش ۱۲ هزار واحدی شاخص
  • آخرین وضعیت بازار مسکن تهران در فروردین ۱۴۰۳+ اینفوگرافیک
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • جهش قیمت مسکن در تهران/ یک متر خانه ۸۱.۶ میلیون تومان!
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد