Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@17:24:39 GMT

عرضه اولیه چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۶۰۳۵۶۴

عرضه اولیه چیست؟

سرمایه‌گذاری در بورس حالا آنقدر طرفدار پیدا کرده که اگر بگوئیم یکی از محبوب‌ترین بسترها برای سرمایه‌گذاری‌ست، گزاف نیست. بستری که علیرغم ریسک‌پذیری و نوساناتش باز هم جزء مهم‌ترین گزینه‌ها برای اشخاص و شرکت‌هاست. اما برای سرمایه‌گذاری پربازده در بورس باید با اصول اولیه‌ی کار در آن آشنا بود. به هرحال برای حضور در بازاری که هر کسی برای کسب سود بیشتر با رقبای خودش سر و کار دارد،

یکی از مهم‌ترین چیزهایی که به آن احتیاج دارید تجهیز به مهارت‌های سود آفرین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله عرضه اولیه. بعد از اینکه یک شرکت با رعایت قوانین بورس موفق به پذیرش در بورس شد، می‌تواند سهام خودش را برای اولین بار در بورس عرضه کند که به این کار عرضه اولیه می‌گویند.

 ضمنا عرضه اولیه بودن ارتباطی به قدمت شرکت ندارد. ممکن است شرکتی با سابقه‌کار بالا، به تازگی تصمیم به مشارکت در بورس گرفته باشد. همین توضیحات بالا کافیست تا به این نتیجه برسیم که عرض‌های اولیه جزوی از مهم‌ترین بخش‌های آموزش بورس می‌باشند.


چرا باید عرضه اولیه خرید؟

با عرضه اولیه امکان ورود شرکت‌ها به بازار بورس فراهم می‌شود و سهامداران می‎توانند ارزش واقعی سهام را تعیین کنند. اما چطور؟ عرضه اولیه معمولا به قیمتی پایین‌تر از قیمت اصلی‌اش فروخته می‌شود. سهامدارانی که از عرضه اولیه سهم خریده‌اند، با رشد قیمت سهام، زمانی که بنظرشان سهام به اندازه کافی رشد کرده بود،

 با فروش سهام خود، ارزش واقعی آن عرضه اولیه را مشخص می‌کنند. عرضه‌ اولیه ها عمدتا تاریخچه‌ی سودآوری داشته‌اند(بازدهی بالا در مدت زمان کم). به همین خاطر عموما هم با تجربه‌ترها و هم مبتدی‌ها به خرید عرضه اولیه علاقه دارند. امروزه در تعاریف آمده است که بورس یک محل معاملاتی یک بازار سازمان یافته است که در آن (به خصوص) اوراق بهادار قابل معامله، کالاها، ارزهای خارجی،  قراردادهای آتی و اختیارات خرید و فروش می شود.

سهم هر فرد از عرضه اولیه

قبل از شروع ثبت سفارش، حداکثرِ سهام قابل خریداری توسط هر کد حقیقی و حقوقی، اعلام می‌شود اما معمولا میزان مشارکت آنقدر بالاست که تعدا سهام کمتری به هر کد اختصاص می‌یابد. فرمول تخصیص سهام عرضه اولیه به این شرح است: تعداد سهام قابل عرضه تقسیم بر میزان مشارکت. نمونه ای از تحلیل تکنیکال در به دست آوردن آماری مناسب برای عرض های اولیه کار آمد نیست.

غالبا به این خاطر که تعدا تقاضا بسیار بالاست، خریداران به میزان سقفی که برای تخصیص عرضه اولیه اعلام شده، سهم می‌خرند. البته اگر سهامداری قصد خرید سهام به میزان سقف معین را نداشت، می‌تواند به میزان مورد نیازش خریداری کند. در این صورت سهم سهامدار از عرضه اولیه کم می‌شود اما مشکلی در خرید عرضه اولیه بوجود نمی‌آورد.

کمتر از حداقل خرید

طبق قوانین بورس، سرمایه‌گذاران برای مشارکت و خرید سهام در بورس باید حداقل مبلغ 500 هزار تومان بپردازد. اما عرضه اولیه شامل قانونِ حداقل خرید نمی‎شود. بنابراین برای مثال اگر قیمت سهام مورد نظر در عرضه اولیه 200 هزار تومان بود، سهامدار بدون هیچ مشکلی می‌تواند آن سهم را خریداری کند.

سر رسید عرضه اولیه سهام

خبر ورود سهام جدید یا همان عرضه اولیه باید حداقل 48 ساعت قبل در بخش اطلاعیه‌های سازمان بورس یا فرابورس قرار بگیرد. علاوه بر این روش‌های مستقل از سازمان هم برای اطلاع از عرضه اولیه‌ها وجود دارد:  با نصب این اپلیکیشن روی تلفن همراهتان و روشن کردن نوتفیکیشن مربوط به اطلاع رسانی عرضه‌های اولیه و همچنین مراجعه به سایت سیگنال می‌توانید از آخرین اخبار عرضه اولیه ها، تحلیل آنها، زمان ثبت سفارش و گزارش آنها را با خبر شوید.

ریسک عرضه اولیه

باید توجه داشته باشید که صرف خریدن سهام عرضه اولیه به معنای کسب سود نیست. هرچند عرضه اولیه به دلیل اقبال بلندی که بین سهامداران دارد، بسیار کم ریسک است اما به هرحال حتی با فرض بی‌ضرر بودن خرید عرضه اولیه، اگر آگاهی لازم برای نحوه‌ی خرید و فروش عرضه اولیه در صنعتی که سهام در آن فعالیت می‌کند، نداشته باشید، نمی‌توانید سهمی که خریده‌اید را رشد بدهید. مطالعه‌ی گزارش عرضه اولیه هایی که از ابتدای سال جاری ارائه شده‌اند می‌تواند اطلاعات مفیدی درباره سودآوری و همچنین میزان مشارکت در اختیارتان قرار بدهد. این امکانات در سایت و اپلیکیشن سیگنال به راحتی در دسترس شما قرار گرفته است.

 

به طور خلاصه

به طور خلاصه در مقاله عرضه اولیه از بخش آموزش بورس در سایت سیگنال، این بار به معرفی عرض اولیه پرداختیم. در ادامه پس از ارائه توضیحاتی درباره آن به بیان انواع و تمامی نکات کلیدی مرتبط با آن پرداختیم. برای اطلاع بیشتر از بازار بورس و دیدن آموزش‌های بیشتر به اینجا کلیک کنید.

لینک کوتاه: asriran.com/003Cop

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: عرضه اولیه سرمایه گذاری در بورس عرضه اولیه اولیه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۰۳۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟

به گزارش خبرآنلاین؛ در پایان معاملات روز سه‌شنبه، دماسنج اصلی تالار شیشه‌ای با افت ۰.۳۴ درصدی، معادل هفت هزار و ۶۴۸ واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و ۲۳۱ هزار واحدی قرار گرفت.

تجارت نیوز در خبری نوشت:کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشه‌ای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هم‌وزن به‌عنوان نشان‌دهنده روند عمومی قیمت شرکت‌های کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هم‌وزن نیز با افت ۰.۳۷ درصدی (معادل دو هزار و ۷۶۰ واحد) تا پله ۷۴۱ هزار و ۳۴۴ واحدی پایین رفت.

معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام

تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز سه‌شنبه، دو هزار و ۹۵۷ میلیارد تومان نشان می‌داد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات این روز هفته را نیز ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون برگه سهم نشان می‌دهد.

همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سه شنبه بورس، خبر از خروج ۱۴۷.۷ میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم می‌دهد.

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

بورس تهران با حفظ شرایط رکودی و قامت سرخ خود به استقبال آخرین روز هفته سوم اردیبهشت‌ماه می‌رود. حمایت شاخص کل در محدوده دو میلیون و ۲۳۰ هزار واحد در جریان معاملات روز چهارشنبه محک خواهد خورد. به همین واسطه، احتمال دارد سفارش‌های خرید روی این حمایت، از فشار عرضه‌ها در روز چهارشنبه بکاهند.

اگرچه سرمایه‌گذاران پیش از این چشم‌انتظار بازگشت شاخص و شکسته شدن مقاومت آن بودند و نوسان قیمت‌ها روی تابلو روی حمایت، دلیل کافی برای ورود به سهام به آن‌ها نمی‌دهد.

تداوم رشد قیمت دلار حواله اما از جمله معدود دلخوشی‌های این روزهای سهامداران است. همان‌گونه که در نمودار زیر مشخص است، سیر صعودی دلار نیمایی در روزهای گذشته، از سرگرفته شده است.

در حال حاضر نرخ فروش دلار نیما، با رشد ۱۸۲ تومانی نسبت به روز گذشته در ارتفاع ۴۱ هزار و ۸۱۴ تومانی قرار گرفته است. گرچه رفتار قیمت‌های روی تابلو معاملات در این هفته نشان داده است بازار به این روند توجه زیادی ندارد.

در نهایت می‌توان گفت، بازار و اهالی آن، چشم انتظار به تحول بنیادین رویکرد نهادها در قبال تولید و شرکت‌های تولیدی هستند. برخی از این اتفاقات در اختیار بورسی‌ها نیست و به سیاست‌های دولت و بانک مرکزی وابسته است. تصمیماتی از قبیل اصلاح سیاست‌های ارزی دولت و کاهش گپ میان دلار نیما و دلار آزاد، سیاست اتخاذی بانک مرکزی در قبال نرخ بهره و سیاست‌های پولی در این زمره قرار می‌گیرند.

برخی از تصمیمات نیز مستقیما با نرخ‌گذاری صنایع و شرکت‌ها مرتبط است،. در این بخش نیز بازار نیازمند اصلاح و بهبود تصمیم‌گیری‌هاست. روند معاملات به وضوح نشان می‌دهد، رمقی برای خریداران و فروشندگان باقی نمانده است. در شرایط فعلی بازار نیازمند پمپاژ اخبار مثبت و تحول رویکرد اتخاذ شده در قبال بخش تولید و صنایع است.

از این رو در راستای پیش بینی بورس چهارشنبه، می‌توان انتظار داشت در نبود این اتفاق، روند نوسانی بازار ادامه یابد و ارزش معاملات رشد چندانی را تجربه نکند.

۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903966

دیگر خبرها

  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
  • صف خرید فورس ۶ تن در بورس کالا
  • ماجرای سهام کارگران چیست؟
  • جزییات و زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام‌ عدالت
  • ۲۹۶ میلیارد تومان نقدینگی از بازار سهام خارج شد
  • خط و نشان برای شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را نمی‌دهند | سود مرحله سوم چه زمانی واریز می شود؟
  • شرکت‌هایی که سود سهام عدالت را واریز نکنند منتظر برخورد سازمان بورس باشند
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • شرایط خرید کامیونت فورس در بورس کالا ابلاغ شد